neděle 6. listopadu 2016

Sila v tebe - prológ





















Prológ
Škriekavý spev jeho priateľky Leny mu drásal uši, ale nemienil ju utišovať. Oslavovali úspech. Prvé, zarobené peniaze za to, že sa narodil so zlatom v hrdle, ako mu zvykla vravieť.
Vedel, že toho vypila viac ako by sa na slušné a vychované dievča patrilo, ale nemienil ju brzdiť. Sám jej povedal, že si má dať aj za neho. Len netušil, že to vezme doslova a vyslope galón vodky s džúsom.
„Chci vzívat jak boha tvůj klín..." Kričala na plné hrdlo a pritom rukou zašmátrala po jeho stehne, až k jeho rozkroku.
Zasmial sa, venoval jej jeden beťár pohľad, sľubujúc jej, že s jeho "klínom" bude môcť robiť čokoľvek. Aj keď to skôr vyzeralo, že odpadne do postele a on ju bude musieť ráno kriesiť, ako bude mať silný poopičák.
„Je tu teplo, cítiš aké je tu teplo?" venovala mu trochu pozornosti a voľné triko na jedno rameno, držiac medzi prstami, rytmicky naťahovala, aby si schladila alkoholom prehriate telo.
Len sa usmial a ďalej venoval pozornosť riadeniu. Bola poľadovica a on viedol domov dve dievčatá, ktoré mu úplne učarovali, každá iným spôsobom,  ale výsledok bol vlastne rovnaký. Miloval ich.
Síce mu Lena niekedy dokázala poriadne žrať nervy, no stále to nemenilo nič na tom, že ju mal viac než rád.
Napríklad vo chvíli, keď otvorila okno a pustila tak dnu nočnú, októbrovú zimu, mal chuť jej pokrútiť tým pekným labutím krkom.
„Zlato, no tak, nie všetci sme vypili za liter vodky, jasné? Je mi dosť kosa, tak zatvor okno, kým ti neodmrznem a potom budeš môcť volať akurát pohotovosť, aby ma odmrazili," vtipkoval, no ona sa len zamračila, vystrčila hlavu von ako bernardín s vyplazeným jazykom a privretými viečkami chladila svoju rozpálenú hlavu.
Vzdychol si a poťahal ju za topík nad pupok. Zápal pľúc alebo mozgových blán nebolo to, čo jej chcel spôsobiť.
Pomrvila sa a venovala mu jeden zamračený pohľad a vrátila späť k chladeniu svojho dlhého jazyka.
„No tak, Lena, stiahni sa! Vzadu máme tvoju malú sestru, nechcem aby si nachladla ty a už vôbec nie ona. Vieš, že je náchylná na angíny!" Snažil sa jej vpratať rozumy cez jej sestru.
No Lena bola príliš opitá, aby v jeho slovách proste našla skutočný význam. 
„Tak mojej malej sestry sa ti zachcelo, ty zvrhlík."
Smial sa. Vedel, že by nikdy nežiarlila na svoju sestru.
Spokojne si vydýchol, keď nakoniec naozaj stiahla svoje telo späť na sedačku. Ako náhle sa okno vytiahlo hore, pridal na kúrení a dúfal, že už je dosť osviežená, on mal husiu kožu až na riti.
„Má len šestnásť," pripomenul jej a venoval spiacemu dievčaťu krátky pohľad cez späťák. 
„Áno, je to dieťa a deti nevedia toto..." Nechala vetu nedopovedanú a namiesto toho sa dala do práce, kedy ruky, trošku s porušenou motorikou, položila na vrch jeho rifieľ v snahe rozopnúť mu poklopec.
Ona snáď prišla o rozum.
„Lena, dopekla, prestaň! Čo si myslíš, že robíš? Potrebujem sa sústrediť na tú zmrznutú cestu. Drž svoje ruky ďalej od môjho vtáka."
„Však ty sa sústreď na cestu a ja sa sústredím na môjho snakeho," vrnela stále sa snažiac rozopnúť mu zips.
Odrazil jej ruku preč a zavrčal, tlačiac ju rukou za hruď do operadla spolujazdca.
„Bože, čo bolo v tej vodke ? Si si niečo šľahla? Nie sme v prekliatej americkej sračke, zlato, drž tie šikovné ruky ďalej od môjho tela, kým nezaparkujem."
„Ale no tak, nebuď posratý, bude to sranda."
Znova vrnela, rozopínajúc si pás, aby sa k nemu mohla lepšie dostať. Pochytila ho panika a on takmer hystericky zhúkol, kmitajúc pohľadom medzi ňou a cestou.
„Dopekla s tebou, keď si ožratá, Lena, okamžite si zapni ten vydrbaný pás! Hneď!" Tlačiac ju stále za hrudník po očku sledoval, ako si ho zapína so šomraním, že s ním nie je žiadna zábava.
Bol pevne rozhodnutý, že ona už v jeho prítomnosti chlontať nebude. Nie, ona už nebude vôbec piť. Stáva sa z nej nezodpovedná hus.
„Kazíš srandu, mucko," sťažovala si a s odutou tvárou znova svojimi rukami šplhala po jeho stehnách. Bola tak prekliate blbá.
„Tvoja nezletilá sestra spí na zadnej sedačke. Čo keby si si svoju chuť hrať sa nechala na potom, keď zaparkujeme u teba doma a zatvoríme sa v tvojej izbe?"
Dúfal, že takýmto spôsobom ju presvedčí, no ona len zakrútila hlavou.
„No tak, bude to adrenalín, super vzrúšo..."
„Skôr super úchylné!" zavrčal.
Skutočne ho predstava, že sa Alana vzadu na jeho sedačke zobudí a bude vidieť temeno svojej sestry pri orálnej práci znechucovala. Striaslo ho a prehltol sladko kyslé sliny. Chúďa dieťa, následky až do konca života.
„Ale no tak, veď už si veľký chlapec, to dieťa spí ako zabité. Ak by nie, už by tu hulákala. Ty vieš, že je to tak," dohovárala mu zbytočne a znova šmátrala po jeho zipse.
Dopekla s tou hlupaňou. Mal chuť ju vyhodiť z auta a vrátiť sa po ňu až po pól hodine, aby trošku vychladla.
Znova dlaňou prešla po jeho rozkroku a on zasyčal. 
Ostré svetlo ho oslepilo a hluk kamiónovej húkačky naplnil ticho auta.
Dupol na brzdu, venujúc pohľad Lene, ktorá vyplašene vyvalila oči a otočila sa na svoju sestru.
„Má zapnutý pás?" skríkol, keď mu bolo jasné, že sa z tohto bez nárazu nedostanú.

Odpovede sa nedočkal, auto sa dostalo z dráhy a cez zvodidlá sa rútilo do rokliny.









Žádné komentáře:

Okomentovat